185695
Book
In basket
Christopher Bakken wyrusza w podróż życia, podczas której zgłębia sekrety jednej z najbardziej niedocenianych europejskich kuchni. W towarzystwie brata i przyjaciół przemierza Grecję w poszukiwaniu najsmaczniejszych lokalnych specjałów. Zbiera oliwki na Thasos, piecze chleb na Krecie, a na Kithirze odkrywa miód tymiankowy. Smakując Grecję to przepiękna opowieść o ośmiu elementach greckiego stołu: oliwkach, rybach, chlebie, fasoli, mięsie, winie, serze i miodzie.Rozpocznij swoją wielką grecką przygodę. Odkryj nowe smaki i odwiedź magiczne miejsca. Przyrządź grecką ucztę we własnej kuchni. Poznaj tajniki wytwarzania takich przysmaków jak ravioli z jagnięciną, grillowana ośmiornica i kotleciki z ciecierzycy. Gotując, śmiej się, tańcz i ciesz się życiem. nota wydawcy]
Availability:
Wypożyczalnia Centralna (ul. Warszawska 11/13)
There are copies available to loan: sygn. 913(4) (1 egz.)
Filia nr 11 (ul. Łęgska 28)
There are copies available to loan: sygn. 913(4/9) (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Honey, olives, octopus
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again