Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Centralna (ul. Warszawska 11/13)
(1)
Filia nr 2 (ul. Dziewińska 17)
(1)
Autor
Czekalska Natalia
(1)
Green Peter H. R
(1)
Ihnatowicz Paulina
(1)
Jones Rory
(1)
Morawska Dorota
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Celiakia
(2)
Choroby autoimmunologiczne
(2)
Choroba Hashimoto
(1)
Cukrzyca typu II
(1)
Diagnostyka laboratoryjna (medycyna)
(1)
Dieta bezglutenowa
(1)
Krew
(1)
Metabolizm
(1)
Reumatoidalne zapalenie stawów (RZS)
(1)
Układ pokarmowy
(1)
Gatunek
Poradnik
(2)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Czy te objawy dotknęły również Ciebie? Czy cierpisz na dolegliwości żołądkowo-jelitowe, zmęczenie, bóle głowy, bóle stawów, anemię i/lub swędzenie skóry? Czy zdiagnozowałeś u siebie alergię pokarmową? A może konsultowałeś się z licznymi lekarzami, którzy przepisywali Ci leki i zalecali diety, ale one tylko chwilowo złagodziły niektóre objawy? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco na którekolwiek z powyższych pytań, możesz mieć celiakię, dziedziczną chorobę autoimmunologiczną wywoływaną przez gluten, białko występujące w pszenicy, życie i jęczmieniu. Dlaczego gluten szkodzi? Gluten uszkadza wyściółkę jelita cienkiego, przez co nie może ono prawidłowo wchłaniać pokarmu. Bez niezbędnych składników odżywczych cały organizm cierpi. Choroba dotyka prawie jedną na sto osób, a 85% z nich pozostaje niezdiagnozowanych i nieleczonych. Powikłania celiakii obejmują niepłodność, choroby wątroby, depresję, inne choroby autoimmunologiczne, takie jak cukrzyca typu 1 i choroby tarczycy, a nawet nowotwory. Jedna książka na wiele dolegliwości! Lek na Twoje problemy ze zdrowiem może znajdować się w tej książce. Dr Peter H. R. Green, dyrektor Centrum ds. Celiakii przy Uniwersytecie Columbia i światowej sławy ekspert w dziedzinie celiakii, wraz z Rory Jones, uznaną autorką książek z zakresu medycyny, u której zdiagnozowano celiakię w 1998 roku, napisali wyjątkowy przewodnik dotyczący tej choroby: jej prawidłowego diagnozowania, leczenia i życia z nią. Czas, byś odkrył: najnowsze badania medyczne dotyczące celiakii, nietolerancji glutenu i wrażliwości na gluten; porady dotyczące radzenia sobie z psychologicznymi aspektami życia z przewlekłą chorobą i na diecie bezglutenowej; nowe wytyczne dotyczące eliminowania objawów celiakii; pełne spektrum bezpiecznych składników i zbóż, listę bezglutenowych produktów oraz krajowych i międzynarodowych grup wsparcia. [nota wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2 (ul. Dziewińska 17)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Centralna (ul. Warszawska 11/13)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 616 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej