Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Poradniki i przewodniki
(3)
Dostępność
dostępne
(6)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Centralna (ul. Warszawska 11/13)
(2)
Filia nr 2 (ul. Dziewińska 17)
(2)
Filia nr 3 (ul. Toruńska 87)
(1)
Filia nr 6 (ul. Żytnia 66/68)
(2)
Autor
Davis William (1957- )
(1)
Green Peter H. R
(1)
Jones Rory
(1)
Morawska Dorota
(1)
Okrasa Karol (1978- )
(1)
Palewicz Roman
(1)
Pawlik Marek
(1)
Rybarczyk Ina
(1)
Stolińska-Fiedorowicz Hanna
(1)
Ładocha Daria
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(4)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(3)
Temat
Dieta bezglutenowa
(4)
Odżywianie
(3)
Zdrowe odżywianie
(2)
Celiakia
(1)
Choroby autoimmunologiczne
(1)
Dieta bez pszenicy
(1)
Dieta odchudzająca
(1)
Metabolizm
(1)
Układ pokarmowy
(1)
Weganizm
(1)
Wegetarianizm
(1)
Zdrowy styl życia
(1)
Żywność bezglutenowa
(1)
Żywność bezlaktozowa
(1)
Gatunek
Poradnik
(3)
Przepisy kulinarne
(3)
Książka kucharska
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(2)
Medycyna i zdrowie
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Łowcy smaków / Ina Rybarczyk ; [fotografie Marek Pawlik]. - Wydanie I. - Poznań : Dom Wydawniczy Rebis, 2017. - 311, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 26 cm.
Na okładce podtytuł : roślinna kuchnia bez glutenu i rafinowanego cukru.
Na stronie tytułowej nazwa bloga: tth true taste hunters.
Roślinna kuchnia bez glutenu i rafinowanego cukru. Otwórz okno na kulinarny świat, pełen nowych smaków i zapachów. Świat kuchni roślinnej, bez glutenu i rafinowanego cukru. Kuchni, która zmieni jakość twojego życia i pozwoli cieszyć się pysznym jedzeniem i jednocześnie pełnią zdrowia. Wyczarowuje się tu burgery i kotleciki z fasoli, makarony z cukinii, a także parmezan, który tak naprawdę nie jest serem! Naleśniki są zielone, a risotto nie zawiera ani grama masła. Na deser przyrządzamy ciasta z chia, serniki z kaszy jaglanej, banoffee z karmelem z daktyli oraz mocno czekoladowe brownie, zrobione z… batatów. W kuchni roślinnej nie ma ograniczeń! Jest za to smak pysznej zdrowej wolności. Pokaże ci go Ina Rybarczyk, autorka znanego bloga roślinnego True Taste Hunters. To co? Dasz się namówić na podróż? Niezwykle inspirującą podróż w poszukiwaniu prawdziwego smaku!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Centralna (ul. Warszawska 11/13)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Czy te objawy dotknęły również Ciebie? Czy cierpisz na dolegliwości żołądkowo-jelitowe, zmęczenie, bóle głowy, bóle stawów, anemię i/lub swędzenie skóry? Czy zdiagnozowałeś u siebie alergię pokarmową? A może konsultowałeś się z licznymi lekarzami, którzy przepisywali Ci leki i zalecali diety, ale one tylko chwilowo złagodziły niektóre objawy? Jeśli odpowiedziałeś twierdząco na którekolwiek z powyższych pytań, możesz mieć celiakię, dziedziczną chorobę autoimmunologiczną wywoływaną przez gluten, białko występujące w pszenicy, życie i jęczmieniu. Dlaczego gluten szkodzi? Gluten uszkadza wyściółkę jelita cienkiego, przez co nie może ono prawidłowo wchłaniać pokarmu. Bez niezbędnych składników odżywczych cały organizm cierpi. Choroba dotyka prawie jedną na sto osób, a 85% z nich pozostaje niezdiagnozowanych i nieleczonych. Powikłania celiakii obejmują niepłodność, choroby wątroby, depresję, inne choroby autoimmunologiczne, takie jak cukrzyca typu 1 i choroby tarczycy, a nawet nowotwory. Jedna książka na wiele dolegliwości! Lek na Twoje problemy ze zdrowiem może znajdować się w tej książce. Dr Peter H. R. Green, dyrektor Centrum ds. Celiakii przy Uniwersytecie Columbia i światowej sławy ekspert w dziedzinie celiakii, wraz z Rory Jones, uznaną autorką książek z zakresu medycyny, u której zdiagnozowano celiakię w 1998 roku, napisali wyjątkowy przewodnik dotyczący tej choroby: jej prawidłowego diagnozowania, leczenia i życia z nią. Czas, byś odkrył: najnowsze badania medyczne dotyczące celiakii, nietolerancji glutenu i wrażliwości na gluten; porady dotyczące radzenia sobie z psychologicznymi aspektami życia z przewlekłą chorobą i na diecie bezglutenowej; nowe wytyczne dotyczące eliminowania objawów celiakii; pełne spektrum bezpiecznych składników i zbóż, listę bezglutenowych produktów oraz krajowych i międzynarodowych grup wsparcia. [nota wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2 (ul. Dziewińska 17)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Druga po bestsellerowej "Diecie bez pszenicy" książka doktora Williama Davisa, pogromcy otyłości i chorób związanych ze spożywaniem złych zbóż to książka kucharska zawierająca przepisy na dania bez pszenicy oraz szerokie komentarze na temat życia bez pszenicy, a także sylwetki osób, które odrzuciły pszenicę, schudły i wyzdrowiały. W książce znajduje się 150 inspirujących przepisów, które pomogą w pozbyciu się pszennego brzucha i utrzymaniu niższej wagi! Są tu receptury na energetyzujące śniadania, zaspokajające głód posiłki południowe, apetyczne rodzinne obiady i pyszne słodkie wypieki na deser. A wszystko bez użycia pszenicy i bez glutenu! Poza przepisami, do których będzie się powracać wielokrotnie, autor zamieścił porady dotyczące gotowania i wymiany składników, a także wskazówki odnośnie do zakupów i organizacji spiżarni. Wszystko to pozwoli każdemu tworzyć bezpszenne wersje ulubionych dań i wypieków – ciast, placków, chleba, z których, jak się okazuje, wcale nie trzeba rezygnować! [nota wydawcy]
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 2 (ul. Dziewińska 17)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Filia nr 3 (ul. Toruńska 87)
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. 64
Filia nr 6 (ul. Żytnia 66/68)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Kuchnia Lidla.pl)
Na książce brak ISBN.
Na okładce : kompedium wiedzy o zdrowej kuchni i nowoczesnych trendach żywieniowych wraz z 75 przepisami.
W książce "Jeść zdrowiej" postaraliśmy się zebrać wszystkie najważniejsze, najbardziej aktualne informacje na temat zdrowych produktów, ich właściwości odżywczych i zastosowania, popularnych diet i nowych zaleceń żywieniowych. Stworzyliśmy kompendium wiedzy uzupełnione aż o 75 przepisów na dania zgodne z pięcioma trendami żywieniowymi. Znajdziecie tu pomysły na przekąski, obiady, desery, a także na świąteczne potrawy wegetariańskie, wegańskie, fit, bez laktozy i bez glutenu. Przy tworzeniu przepisów do tej książki ich autorzy, Daria Ładocha i Karol Okrasa (gościnnie), współpracowali z dietetykiem [nota wydawcy].
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Centralna (ul. Warszawska 11/13)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641/642 (1 egz.)
Filia nr 6 (ul. Żytnia 66/68)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej